Lirik, Makna Hidup : Opie Andaresta (album Lomba Cipta Lagu & Lirik Lagu Muslim)

di keramaian alam saat manusia tenggelam
mencari dan mencari setiap sebab kejadian

memburu selalu dari ujung ke ujung
mengendus tabir kelam tapi tak pernah di dapat

datanglah kepadanya, kembalikan kepadanya
jika ingin bahagia, ciptakan suka di batinnya
katakan kepadanya, lupakan saja angan mu
ingatlah itu benalu menempel di pikiran mu

mari pelan pelan, kita renungkan,
dalam ketenangan kamu sebening mata air di gunung tak terambahan kepengapan

coba letakan dengan seksama, perhatikanlah pandanganmu merupakan awal dari kemenangan

Comments (10)

ayam bakar solo depan kampus G universitas gunadarma..

makan2.. salah satu kebutuhan lahirian dan batiniah kita..

*loh knp batiniah..??? jng mikir macem2 dulu yee.. πŸ˜› intinya jika dapet makanan enak (apalagi murah) pasti memiliki kepuasan tersendiri ya g??…

ayo kita mulai ..

begaye

ali andy aye.

sabtu 27 sept lalu, setelah kelaperan di rumah sodara nya tmn gw di daerah belakang kampus UI.. akhirnya gw ali ma andi, setuju tuk makan berad untuk ber buka puasa di “ayam goreng depan G”, sambil bernostal gila ketika jaman nge kost di akhir2 kuliah sekitar tahun 2005..

ni tempat makanan jadi favorit gw ma tmn2 kost gw dulu.. walo sambel nya pedes.. en entah berapa kali bikin kita2 mencret se mencret2 nya heheheh *jorok amat yaa πŸ˜€

foto depan ayam bakar

foto depan ayam bakar

lokasi nya tepat di depan(seberang) pintu gerbang kampus G universitas gunadarma, g jauh dari perempatan RTM, di jalan akses kelapa dua, jika dari arah UI lokasi ada di sebelah kanan jalan setelah perempatan RTM.. klo rekans sering lewat.. cobalah mampir.. πŸ™‚ namun bukanya hanya sore dan mala, Read the rest of this entry »

Comments (4)

Lirik : Sahabat Kecil : Ipang (OST Laskar Pelangi)

lagu yang sederhana dan indah, itu kesan pertama yg gw dapet ketika denger ni lagu ..
gw suka banget ni lagu, pertama ya karena ni ost film yang gw suka juga, kedua entah kenapa kuping gw lebih nyaman denger denting2 harmoni suara string dari pada suara elekronik πŸ™‚ en terakhir lirik nya simple en asik
enjoy… jangan lupa beli cd nya yaa yang asli πŸ™‚
laskar pelangi

laskar pelangi

song & lyric: ipang
aransemen: dede kumala & ipang
inspired by:laskar pelangi’s gathering after the rain to catch the rainbow

baru saja berakhir
hujan di sore ini
menyisakan keajaiban
kilauan indahnya pelangi

tak pernah terlewatkan
dan tetap mengaguminya
kesempatan seperti ini
tak akan bisa dibeli

bersamamu kuhabiskan waktu
senang bisa mengenal dirimu
rasanya semuanya begitu sempurna
sayang untuk mengakhirinya.

Comments (21)

Five programs you can afford in a financial meltdown

taken from here

It’s the afternoon of September 30th and for reasons beyond my understanding the NYSE (New York Stock Exchange) is up more than 3.5% after yesterday’s financial fiasco. Hello, Wall Street, what part of “No one has a new bailout deal; the House hated the old deal, and it’s the week of Rosh Hashanah so it won’t be a full week at Congress anyway” do you not understand? Even if you believe the bailout will magically work wonders for the economy — I don’t — it’s not going to happen this week.

No matter what happens to the bailout, it’s a safe bet that times are going to be hard. So what can you do if you’re not in Congress and you want to get new programs, but not pay an arm and a leg? After all, it’s not like you can print money. Unlike, say, the U.S. government. The choice is clear: switch to open-source software.

Like what you ask? Like these five prime examples of open-source software that’s every bit as good, if not better, than their proprietary equivalents.

1) Microsoft Office: OpenOffice. Here’s your choice: You can pay about a $110 street price for Microsoft Office Home and Student 2007, which includes the basics office trilogy of Excel, PowerPoint, and Word, plus OneNote, Microsoft’s take on a digital notebook, or you can pay nothing, Nada, for OpenOffice.

If there’s anything you can’t do in OpenOffice, which is soon upgrading to version 3.0, that you can do in Microsoft Office, I don’t know what it is. There’s also, as far as I can tell, almost no learning curve in moving from Microsoft Office to OpenOffice. I flip back and forth between the two office suites and I honestly can barely tell the difference between them whether I’m writing, working out my budget on a spreadsheet or – shudder! — working on a presentation.

2) Outlook: Thunderbird. If you want to do real e-mail on Windows with Microsoft products, you’re pretty much stuck with Outlook. I hate Outlook. A long time ago I called Outlook a security hole that masquerades as an e-mail client. I haven’t seen any reason to change my opinion. It’s amazing to me, even now, to contemplate just how many ways Outlook allows trouble to come visiting your computer. Thunderbird, on the other hand, has nothing like Outlook’s problems.

I’m not crazy about Thunderbird 2.0.0.17. It’s a good, solid program, but I feel it’s been neglected by Mozilla since it was spun off as a project on to itself so Mozilla could focus its attention on Firefox. That said, I’ll take it over Outlook any day of the week.

Besides you can either buy Outlook 2007, as a stand alone program for about $90, or as part of Microsoft Office Standard 2007 for $315, or you can download Thunderbird. The price of the Thunderbird download: Zero. Zip.

3) Quicken: GnuCash. Chances are you’ve heard of the other programs I’ve mentioned, but GnuCash 2.2.7 may be new to you. It shouldn’t be. It’s an outstanding money management program. And, if there’s anything we need right now, it’s some good money management.

GnuCash has all the important features of Quicken and some of those of QuickBooks, Intuit’s small business accounting program. Beside the basics of managing cash flow and checking accounts, it can also handle invoicing, accounts receivable and accounts payable. The program also works with OFX DirectConnect and HBCI (Home Banking Computer Interface) so you can use it online with the same banks, credit card companies, and so on that you use Quicken with today. Finally, it lets you import data from Quicken and Microsoft Money, so you won’t need to rebuild your financial data.

Have I mentioned the price yet? That’s right: zilch. Quicken Starter Edition 2009? It will cost you about $30. Read the rest of this entry »

Leave a Comment

my personalize

katanyaΒ  http://www.blogthings.com/whatsyournameshiddenmeaningquiz sih gw :

You are incredibly wise and perceptive. You have a lot of life experience.
You are a natural peacemaker, and you are especially good at helping others get along.
But keeping the peace in your own life is not easy. You see things very differently, and it’s hard to get you to budge.

You are truly an original person. You have amazing ideas, and the power to carry them out.
Success comes rather easily for you… especially in business and academia.
Some people find you to be selfish and a bit overbearing. You’re a strong person.

You tend to be pretty tightly wound. It’s easy to get you excited… which can be a good or bad thing.
You have a lot of enthusiasm, but it fades rather quickly. You don’t stick with any one thing for very long.
You have the drive to accomplish a lot in a short amount of time. Your biggest problem is making sure you finish the projects you start.

You are usually the best at everything … you strive for perfection.
You are confident, authoritative, and aggressive.
You have the classic β€œType A” personality.

You are full of energy. You are spirited and boisterous.
You are bold and daring. You are willing to do some pretty outrageous things.
Your high energy sometimes gets you in trouble. You can have a pretty bad temper at times.

You are friendly, charming, and warm. You get along with almost everyone.
You work hard not to rock the boat. Your easy going attitude brings people together.
At times, you can be a little flaky and irresponsible. But for the important things, you pull it together.

You are very intuitive and wise. You understand the world better than most people.
You also have a very active imagination. You often get carried away with your thoughts.
You are prone to a little paranoia and jealousy. You sometimes go overboard in interpreting signals.

You are balanced, orderly, and organized. You like your ducks in a row.
You are powerful and competent, especially in the workplace.
People can see you as stubborn and headstrong. You definitely have a dominant personality.

You are very open. You communicate well, and you connect with other people easily.
You are a naturally creative person. Ideas just flow from your mind.
A true chameleon, you are many things at different points in your life. You are very adaptable.

You are wild, crazy, and a huge rebel. You’re always up to something.
You have a ton of energy, and most people can’t handle you. You’re very intense.
You definitely are a handful, and you’re likely to get in trouble. But your kind of trouble is a lot of fun.

what do you think i m ?? πŸ™‚

Zhia

Comments (3)

Laskar Pelangi, the movie

Laskar Pelangi,

Laskar Pelangi

akhir nya ni film release juga.. premiernya tanggal 25 sept, menurut gw sih waktu yang aneh untuk jadwal release suatu film se keren en ditunggu2 seperti ini yaa.. knp g pas akhir tahun aje sekalian.. klo tujuan nya untuk komersil πŸ™‚ ..

hadir kembali sebuah film hasil kreasi anak bangsa dari hasil adaptasi sebuah novel yang sensasional, yang berjudul sama dengan judul film nya. Laskar Pelangi sebuah novel karya andrea hirata.

sejujurnya gw belum baca novelnya, πŸ™‚ even its really recomended to read.. lebih karena takut bakalan g bisa tidur 2 hari 2 malem gw.. klo dah baca. en abis itu tepar :).. yah itulah gw dengan novel, klo udah suka bakal g enak tidur gw, klo gw blom bisa hatamin bacanya.. setelah mendengar kabar akan di buat film nya.. akhir nya gw mutusin buat nunggu film nya sebelum baca novel nya.. terlebih setelah tau lagi klo yang buat mas riri reza yang ikal2 juga :)rambut nya kya penulis novel nya πŸ™‚ Read the rest of this entry »

Comments (3)

terasa beda kemarin

huaah 😦 sampe rumah juga akhir nya..

hari kedua lebaran :).. setelah kemarin g sempet ke rumah nenek ku di cimanggis.. akhir nya syarat lebaran tuk mengunjungi semua om2 dan tante dr keluarga ibu mau pun bapak sudah selesai πŸ™‚

ehm tetep terasa beda lebaran tahun ini.. entah kenapa yang paling kerasa adalah kemarin ketika akan berangkat solat eid :(, kehilangan banget temen berangkat ku untuk solat eid bersama di lapangan.. opa ..

ehmmm.. opa di alama barzah sana.. pasti kau sudah tenang dan nyaman di sana… i really miss u .. g bisa lagi dorong kursi roda opa lagi nih tahun ini .. en ben jalan sendiri deh kelapangan :(, opa biasanya.. ben harus berangkat lebih pagi.. untuk menjemput opa.. bantu opa pake baju.. bantu opa naikin keΒ  kursi roda.. trus kita jalan bareng deh ke lapangan.. walo kadang yang lain.. menganggap itu merepotkan.. dan mereka ngasihani beni.. karena yah solat eid kan cuma solat sunat.. tapi.. semangat opa.. g ada bandingannya dr semua itu..ehm maaf pa awalnya menjuga kesel sih .. di bebani hal tersebut.. tapi dng semangat opa.. sepertinya opa sangat layak untuk solat bareng di lapangan :).. ben bangga dengan opa yang terus semangat ibadah hingga akhir hayat nya.. g pernah lupa solat walo selalu terbaring di tempat tidur.. g pernah pantang menyerah buat terus semangat untuk sembuh .. g pernah mau tuk selalu dianggap sebagai orang sakit.. mandiri.. walo kadang itu merepotkan dan menghawatirkan orang2 di sekitarmu.. tapi itu semua hak mu untuk melakukan itu semua :)..

opa ku.. suman hadi widjaya.. orang yang tegar.. seseorang yang tak pernah menyerah .. “PERSISTENT” sesuatu yang cukup sulit kulakukan beberapa waktu terakhir ini.. terkena stroke semenjak 5 tahun lalu .. semoga sifat mu yang satu itu bisa ku tiru ..

khusuzon ila ruhi suman hadi widjaya.. ku lafazkan al fatihah ini :), salam buat papa di alam barzah ya opa dar beni

Comments (1)

« Newer Posts · Older Posts »